Alarmsysteem Spanje: hoe en waarom woning beveiligen?

Een groot gedeelte van de woningen in Spanje heeft een alarmsysteem. De reden hiervoor is de vele gevallen van krakers en inbraken, vooral bij vakantiewoningen. Vakantiewoningen in Spanje staan een groot gedeelte van het jaar leeg en zijn daarom een makkelijk doelwit. Bekijk hier alle informatie over het gebruik en de installatie van een alarmsysteem in Spanje.

Bestel een alarmsysteem in Spanje bij Hikvision

Alarmsysteem bestellen

Aanbieders alarmsysteem Spanje

In Spanje zijn er een groot aantal bedrijven waar je een alarmsysteem kunt aanschaffen. Deze alarmsystemen kun je normaliter zo uitgebreid maken als je zelf wilt, onder andere met bewegingssensoren, camera’s en lampen. Het grootste verschil tussen alarmsystemen is te vinden in hun werking:

  1. Met alarmcentrale: sommige bedrijven bieden het alarmsysteem aan in combinatie met een alarmcentrale. Deze alarmcentrales staan in verbinding met de politie en melden meteen een verdachte situatie als het alarm afgaat.
  2. Zonder alarmcentrale: dit zijn veelal goedkopere systemen waarbij je het systeem zelf beheert. Het alarmsysteem kan werken als afschrikking, maar is niet zo preventief als een systeem dat in verbinding staat met een alarmcentrale.

Een alarmsysteem in Spanje dat in verbinding staat met een alarmcentrale is erop gericht inbraak te voorkomen. Zodra het alarm afgaat en de alarmcentrale een verdachte situatie oppikt, wordt de politie ingelicht of gaat een medewerker van het beveiligingsbedrijf poolshoogte nemen. Een systeem zonder meldkamer is meestal goedkoper en vereist geen abonnement, maar is minder goed in staat om inbraak te voorkomen.

Vergelijking beveiligingsbedrijven Spanje

Spaanse bedrijven die gespecialiseerd zijn in alarmsystemen bieden een op maat gemaakte service aan, afhankelijk van het type woning dat je wilt beveiligen. In het overzicht hieronder vergelijken we enkele bekende aanbieders van alarmsystemen in Spanje.

BeveiligingsbedrijfKenmerkenBestellen
ADTMaandelijks abonnement
Inclusief alarmcentrale
Gratis installatie
Vanaf €42,35 per maand
Niet beschikbaar bij Tripineo
HikvisionZonder alarmcentrale
Eenmalige investering
Alarmsysteem beheren in Hik-Connect app
Vanaf €320
Bekijk aanbod Hikvision
Jaggs AlarmNederlandse aanbieder van verschillende merken
Actief in heel Europa
Bekijk aanbod Jaggs Alarm
Movistar Prosegur AlarmasMaandelijks abonnement
Inclusief alarmcentrale
Gratis installatie
Vanaf €39,90 per maand
Niet beschikbaar bij Tripineo
SICOR Alarmas Corte InglésMaandelijks abonnement
Vanaf €39,90 per maand
Niet beschikbaar bij Tripineo
Securitas DirectMaandelijks abonnement
Inclusief alarmcentrale
Aanschaffen apparatuur verplicht
Gratis installatie
Vanaf €29,90 per maand
Niet beschikbaar bij Tripineo
TrablisaMaandelijks abonnement
Inclusief alarmcentrale
Gratis installatie
Vanaf €50,08 per maand
Niet beschikbaar bij Tripineo

Let op dat de voorwaarden van de beveiligingsbedrijven kunnen verschillen. Voor een alarmsysteem zonder alarmcentrale zijn de aanbiedingen van Hikvision erg interessant, onder andere door de gratis applicatie. Voor bedrijven met een alarmcentrale behoren Securitas Direct en Trablisa tot de populairste keuzes.

Bestel een alarmsysteem in Spanje bij Hikvision

Alarmsysteem bestellen

Hoe beste alarm in Spanje kiezen?

Als je een woning in Spanje hebt is de kans groot dat je hier niet het hele jaar door aanwezig bent. Het kan dus een geruststelling zijn dat je woning goed beveiligd is, zeker als je zelf ver weg bent. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van een alarmsysteem in Spanje:

  • Installatie en monitoring. Sommige bedrijven bieden aan om de installatie van het alarmsysteem gratis of tegen betaling uit te voeren. Bij andere bedrijven zal je de installatie zelf moeten doen.
  • Draadloze opties. Overweeg een (gedeeltelijk) draadloos systeem, waarbij het niet nodig is om kabels te trekken door de woning. Sommige systemen kunnen ook werken op zonnestroom. Let er wel op dat de internetverbinding goed moet zijn.
  • Mobiele applicatie. Het is aan te raden om te kiezen voor een alarmsysteem die je kunt volgen met een app. Op deze manier kan je op afstand zien wat er in en rondom je woning gebeurt en het alarm in- of uitschakelen. Vooral als je niet het hele jaar door in Spanje bent kan dit erg handig zijn.
  • Aanpasbare functies. Zoek naar een alarmsysteem met aanpasbare functies die passen bij de specifieke behoeften van het huis of appartement. Dit kan onder meer het toevoegen van bewegingssensoren, camera’s, rookmelders en overstromingssensoren omvatten. Let ook op of je het systeem op een later moment kunt uitbreiden, zoals bij Hikvision.
  • Verschillende toegangscodes. Kijk of je het alarmsysteem kunt uitbreiden met meerdere toegangscodes of tags als je de woning in Spanje verhuurt. Zo kunnen huurders ook gebruikmaken van het systeem en kan je als eigenaar aan de verschillende codes zien wie in je woning is geweest.
  • Betrouwbare alarmcentrale. Als je kiest voor een systeem dat in verbinding staat met een alarmcentrale, controleer dan of de centrale ook in verbinding staat met de politie.
Geactualiseerd op: 14 april 2024


Scroll naar boven