Vliegveld Madrid: alles over Madrid–Barajas Airport

Het vliegveld Adolfo Suárez Madrid–Barajas is het vliegveld van Madrid en tevens de drukste luchthaven van Spanje. Op deze pagina vind je alle informatie over het vliegveld van Madrid.

Hoe van vliegveld Madrid naar centrum?

Er zijn meerdere mogelijkheden om van het vliegveld van Madrid naar het centrum te reizen. In het overzicht hieronder geven we alle mogelijkheden om van het vliegveld van Madrid naar het centrum te reizen.

VervoerToelichtingKosten
TaxiOfficiële Madrid taxi’s zijn te vinden op de taxistandplaats buiten de aankomsthal op het vliegveld van Madrid. Er zijn altijd voldoende taxi’s aanwezig, ook ‘s nachts. Een rit naar het centrum heeft altijd een vaste prijs en duurt ongeveer 20 minuten.€33
Uber, Cabify, BoltRidesharing is ook mogelijk op het vliegveld van Madrid. Hiervoor zal je iets verder moeten lopen en de borden “ride sharing” moeten volgen. De prijzen kunnen variëren, afhankelijk van drukte en locatie in het centrum.€20 tot €40
BusDe bus heet “Exprés Aeropuerto” en gaat vanaf terminal 1, 2 en 4 naar Plaza Cibeles en het Atocha treinstation, in het centrum van Madrid. De rit duurt ongeveer 25 minuten en is 24 uur per dag beschikbaar.€5 per persoon
MetroMet de metro naar het centrum van Madrid kan vanaf het metrostation “Aeropuerto T1-T2-T” of “Aeropuerto T4”. Er gaat een directe lijn naar het metrostation “Nuevos Ministerios”, waar je kunt overstappen op lijn 10 richting het centrum. De metro van het vliegveld naar het centrum duurt ongeveer 40 minuten.Metrozone A en ML1: tussen €1,50 en €2 (afhankelijk van het aantal haltes) + €3 (luchthaventoeslag)

Op Madrid airport zijn ook meerdere carsharing bedrijven actief, zoals Share Now en Wible. De kosten van deze diensten variëren per aantal minuten dat je gebruik maakt van de auto.

Wat kost OV in Madrid?

In de lijst hieronder zijn de prijzen voor het openbaar vervoer in Madrid weergegeven. Meer weten over de metro? Bekijk onze pagina over metro Madrid.

  • Metro enkele reis: €1,50 – €2,00
  • Enkele reis MetroEste, MetroNorte, MetroSur: €1,50
  • TFM enkele reis: €2,00
  • Combiticket enkele reis: €3,00
  • Luchthaventoeslag: €3,00
  • Metrokaartje voor 10 ritten: €12,20
  • Ticket 10 ritten MetroEste, MetroNorte, MetroSur: €11,20
  • TFM 10-rittenkaart: €12,20
  • Combiticket voor 10 ritten: €18,30

Veelgestelde vragen over Madrid airport

Vliegen naar een onbekende bestemming kan soms vragen met zich meebrengen. Hieronder beantwoorden we de drie meest gestelde vragen over het vliegveld van Madrid.

Waar ligt het vliegveld van Madrid?

Het vliegveld van Madrid ligt in de wijk Barajas en op ongeveer 12 kilometer van het centrum van de stad. Het vliegveld is te vinden in het noordoosten van Madrid.

Wat is de vliegtijd van Nederland naar Madrid?

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam Schiphol naar Madrid doet er ongeveer 2 uur en 40 minuten over. Een vlucht vanaf Eindhoven Airport doet er net iets minder over: ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Waar vind ik de vertrek- en aankomsttijden van Madrid airport?

De vertrek- en aankomsttijden van Madrid Airport zijn te vinden op de website van deze luchthaven of op pagina’s van derden, zoals Google of Flightradar24. De officiële aankomsttijden vind je op de website van Madrid-Barajas airport.

Is het gemakkelijk om een ​​taxi te nemen op de luchthaven van Madrid?


Op zeven verschillende plekken kan je taxi’s vinden die je naar het centrum van Madrid brengen. In Terminals 1, 2 en 4 zijn er aparte taxistandplaatsen bij de aankomst- en vertrekhal, terwijl er in Terminal 3 één taxistandplaats bij de aankomsthal is.

Wat te doen in Madrid?

In Madrid zijn een hoop dingen te doen en te zien. Bekijk onze pagina over de bezienswaardigheden in Madrid of bezoek de specifieke informatiepagina’s die hieronder zijn weergegeven.

Geactualiseerd op: 20 maart 2024

Lees meer over Madrid


Scroll naar boven