Taxi Madrid: hoe werkt het en wat zijn de tarieven?

Taxi’s zijn er in Madrid in overvloed en het gebruik ervan is zeer gemakkelijk, met herkenbare witte auto’s met rode strepen. Madrid’s taxi’s zijn goed onderhouden, comfortabel en betrouwbaar, waardoor ze een handige optie zijn voor reizen door de stad. Op deze pagina geeft Tripineo alle informatie over het gebruik en het vinden van een taxi in Madrid.

Hoe werken de taxi’s in Madrid?

Taxi’s in Madrid zijn wit van kleur met een diagonale rode band op hun voordeur met daarop het embleem van de stad. Op het dak vind je een groen lampje dat brandt als ze vrij zijn. Om een taxi in Madrid aan te houden hoef je enkel je hand op te steken.

Daarnaast zijn er ook taxistandplaatsen te vinden. Deze zijn te herkennen aan een blauw bord met een witte letter ‘T’. Op een taxistandplaats worden de taxi’s genomen vanaf de overeenkomstige rijen. In de rest van de stad kunnen taxi’s overal op straat worden aangehouden.

Is een taxi in Madrid vinden makkelijk?

Met meer dan 15.000 taxi’s op de straten van Madrid zal het zelden lastig zijn om een vrije taxi te vinden. Ook s’nachts zijn er meer dan genoeg taxi’s beschikbaar en zal je nooit lang hoeven wachten op een vrije taxi.

Betaalmogelijkheden in de taxi

Alle taxi’s in Madrid accepteren contant geld, creditcards en debit cards. Voor betalingen met contant geld heeft de taxichauffeur altijd voldoende wisselgeld tot een bedrag van €20 euro bij zich.

Tarieven taxi Madrid

De taxi’s in Madrid zijn een stuk goedkoper dan taxi’s in Nederland of België. Om deze reden wordt er door de Madrilenen ook veel gebruik van gemaakt.

Van maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 21:00 uur: €1,30 per kilometer. Buiten deze uren: €1,50 per kilometer.

Uurtarief overdag: €23,75 (van 7:00 tot 21:00 uur).

Nachttarief per uur: €27 (van 21:00 tot 7:00 uur).

Daarnaast gelden er een aantal toeslagen:

  • Speciaal tarief op kerstavond, oudejaarsavond en Driekoningennacht (reizen eindigend tussen 21.00 uur en 6.00 uur de volgende dag): €6,70.
  • Trajecten met vertrek vanaf trein- (Atocha, Chamartín) en busstations (Avenida de América en Sur Méndez Álvaro), en vanaf het beursterrein IFEMA MADRID: €7,50.

Prijs taxi vliegveld Madrid naar het centrum

Er geldt een vast tarief voor taxi’s van en naar het vliegveld van Madrid. Dit tarief geldt 24 uur per dag, alle dagen van het jaar voor taxi’s binnen de ringweg M-30 (hier valt het hele centrum en nog veel meer onder). De vaste prijs voor een taxi bedraagt €30.

Lang in Madrid verblijven?
Bekijk alle informatie over wonen in Madrid of over werken in Madrid.

Alternatieven voor taxi Madrid

Naast de normale taxi’s, bestaan er ook meerdere alternatieven. Meerdere ride-hailingbedrijven, zoals Uber, Cabify en Bolt zijn ook in overvloed aanwezig in Madrid. Deze taxi’s kunnen echter geen gebruik maken van de busbanen en mogen in veel gevallen bepaalde gebieden, zoals speciale plekken op het vliegveld, niet betreden.

Daarnaast is de Madrid metro ook een goed, efficiënt en voordelig alternatief voor reizen met een taxi.

Geactualiseerd op: 20 maart 2024

Lees meer over Madrid


Scroll naar boven