Bezienswaardigheden Barcelona: wat te doen in de stad?

Barcelona is een zeer toeristische stad met een groot aantal bekende bezienswaardigheden. Op deze pagina geeft Tripineo de must-sees van Barcelona en hoe je het beste bij deze bezienswaardigheden kunt komen.

Wat te doen in Barcelona?

Barcelona is een stad die zeer veel te bieden heeft. De grote hoeveelheid restaurants, barretjes en bezienswaardigheden maken Barcelona een van de meest bezochte steden in Europa. Hieronder geven we alle informatie over wat te doen in Barcelona.

Hoeveel dagen om Barcelona te bezoeken?

Barcelona kan een perfecte bestemming zijn voor een weekendje weg. In twee á drie dagen is het mogelijk om een groot gedeelte van de stad en bezienswaardigheden te zien. Ben je van plan om alle bekende bezienswaardigheden af te gaan en wellicht ook een paar plekken buiten de stad te bezoeken? Dan is het aan te raden om rekening te houden met vier á vijf dagen.

Bezienswaardigheden Barcelona centrum

Het oude centrum van Barcelona is niet bijzonder groot, waardoor alle bezienswaardigheden relatief dicht bij elkaar liggen. In dit onderdeel vind je alle informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom het centrum van Barcelona.

Aquarium Barcelona

Interessant voor een regenachtige dag of als je van zeeleven houdt is het Aquarium van Barcelona. Het Acquarium Barcelona bevindt zich in Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona, en is gebouwd in 1995. Het aquarium telt 35 bassins met zes miljoen liter zeewater, 11.000 vissen waaronder 450 verschillende soorten, zoals haaien, kreeftachtigen en weekdieren.

Las Ramblas Barcelona

Las Ramblas van Barcelona is een van de drukst bezochte straten van de stad en loopt van het plein Plaça de Catalunya tot aan het monument van Columbus bij de haven. Langs Las Ramblas vind je meerdere toeristische trekpleisters en restaurants. De Ramblas zijn echter vooral leuk om doorheen te lopen voor de sfeer. Om ergens te gaan eten of wat te drinken is het aan te raden om niet voor Las Ramblas te kiezen.

Picasso Museum Barcelona

Het Picasso Museum is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Barcelona en ​telt meer dan 4.300 kunstwerken van schilder Pablo Picasso uit de periode 1890-1957. Het museum is gelegen in het centrum in de wijk La Ribera. Tickets zijn te verkrijgen vanaf €12 en worden zowel online als bij de ingang verkocht.

Parque Güell Barcelona

Uitzicht parque guell

Het wereldberoemde Parque Güell, ontworpen door Antoni Gaudí, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona. Dit park was in eerste instantie bedoeld als woonwijk, maar er werden slechts twee woningen verkocht.

Het Parque Güell staat vooral bekend om de mozaïeken en salamander.

Het bezoeken van Parque Güell is helaas niet meer gratis. Bovendien is aan te raden om van tevoren een ticket aan te schaffen, aangezien er per half uur maximaal 400 bezoekers worden toegelaten. Hierdoor kan het, vooral in de zomermaanden, erg druk worden.

Kabelbaan Barcelona

De kabelbaan van Barcelona gaat van de oude haven (Port Vell) naar Montjuïc, de berg die ten zuiden van de stad ligt. Het werd in 1929 ontworpen voor de Wereldtentoonstelling op de Montjuïc en is tegenwoordig een grote toeristische trekpleister. De kabelbaan duurt ongeveer 10 minuten en heeft een van de beste uitzichten over de haven van Barcelona en de stad zelf.

Een heenreis kost €12,50 en een retourticket kost €20,00. De kabelbaan van Barcelona is elke dag geopend van 11:00 tot 17:30 uur in de winter en van 10:30 tot 20:00 uur in de zomer.

Sagrada Familia Barcelona

Sagrada familia Barcelona

Wellicht de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Familia. De imposante kerk werd ontworpen door Antoni Gaudí en de bouw werd gestart op 19 maart 1882. De officiële opleveringsdatum van de Sagrada Familia is 2026, wat 100 jaar na de dood van Gaudí is.

De Sagrada Familia is het bezoeken meer dan waard en kan ook van binnen worden bewonderd. De ticketprijzen variëren van €27,50 voor toeristen tot €33,20 voor fast-track tickets. Een tour door de Sagrada Familia, inclusief een bezoek aan de torens van de kerk, kost €46,80.

Bezienswaardigheden Barcelona buiten de stad

Ook buiten de stad Barcelona zijn voldoende dingen te zien en te doen, vooral als je een paar dagen langer in de stad blijft. Deze plekken zijn over het algemeen gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met een auto.

Barcelona strand

Het strand van Barcelona ligt zowel binnen als net buiten de stad. Om langs het strand te lopen en van de zee te genieten hoef je dus niet ver te gaan. Om te zwemmen en een dag aan het strand te liggen is het echter aan te raden om net buiten de stad te gaan. Het water is hier een stuk schoner, het is minder druk en de kans op zakkenrollers is een stuk kleiner.

Als je een langere tijd in Barcelona verblijft is het ook aan te raden om de stranden in de Costa Brava te bezoeken, zoals Calella de Palafrugell, Tamariu en Sa Tuna.

Bunkers Barcelona

uitzicht bunkers Barcelona

De Bunkers van Barcelona (Bunkers del Carmel) is wellicht het mooiste uitzichtspunt van Barcelona. Vanaf de Bunkers del Carmel heb je een overzicht over de hele stad en zeker aan het begin van de avond zijn hier veel mensen te vinden die genieten van het uitzicht met wat te drinken.

De Bunkers van Barcelona waren voorheen een militaire basis met afweergeschut tegen gevechtsvliegtuigen. De Bunkers werden in 1937 gebouwd om Barcelona te beschermen in de burgeroorlog van Spanje. Deze Bunkers zijn jarenlang verlaten geweest, maar nadat de nabijgelegen wijken zijn opgeknapt, is het een populaire bezienswaardigheid geworden.

Montserrat Barcelona

De stad Barcelona ligt tussen de zee en bergen in, oftewel mar i muntanya, zoals de locals zeggen. Montserrat is een indrukwekkende rotsformatie met meerdere wandelpaden, een kabelbaan en een klooster. Montserrat wordt vooral bezocht door dagjesmensen die komen wandelen in het natuurgebied. Montserrat is vanuit Barcelona te bereiken met de trein, auto of georganiseerde reis. De reistijd bedraagt ongeveer 1 uur.

Circuit de Barcelona-Catalunya

Het Circuit de Barcelona-Catalunya, voorheen het Circuit de Catalunya, is een racecircuit vlakbij de stad Barcelona. Dit is onder andere de locatie voor de F1, ‎MotoGP‎, ‎GP2‎, ‎GP3‎, en DTM. Het circuit ligt op ongeveer 30 minuten rijden of 1 uur en 15 minuten met het openbaar vervoer vanaf het centrum van Barcelona.

Geactualiseerd op: 7 oktober 2023

Lees meer over Barcelona


Scroll naar boven