Spaans telefoonnummer aanvragen: advies en aanbod

Bij een lang of permanent verblijf is het vaak interessant om een Spaans telefoonnummer aan te vragen. Een Spaans telefoonnummer begint altijd met +34 en is aan te vragen bij 35 verschillende providers. Voor het afsluiten van een abonnement heb je een NIE-nummer nodig, terwijl een prepaid kaart door iedereen kan worden aangevraagd.

Spaans telefoonnummer aanvragen: hoe werkt het?

In Spanje heb je de keuze uit een groot aantal commerciële telecomproviders. Het grootste gedeelte van de markt is echter in handen van vijf providers. De grootste telecomproviders in Spanje zijn Orange, Vodafone, Movistar en Yoigo.

Het is mogelijk om bij elke provider naar keuze een abonnement af te sluiten. Kijk naar de prijs per maand, maar ook naar de voorwaarden van het abonnement. Voor veel Nederlanders en Belgen in Spanje kan een abonnement met een grotere hoeveelheid mobiele data in het buitenland interessant zijn, bijvoorbeeld als je regelmatig terug gaat naar je thuisland.

Het afsluiten van een mobiel abonnement in Spanje kan online of in een winkel. Vervolgens zal je een simkaart ontvangen met daarop je nieuwe Spaanse telefoonnummer. Er zijn ook winkels die met meerdere providers samenwerken, zoals The Phonehouse.

Vergelijking mobiel abonnement Spanje

In Spanje heb je de keuze uit 35 verschillende providers. Veel van deze providers gebruiken echter hetzelfde netwerk en verschillen dus niet veel van elkaar. Tripineo raadt je aan om te kiezen voor een provider die gebruikmaakt van het Orange netwerk. Het netwerk van Orange wordt in de Mobile Benchmark Spain gezien als een van de netwerken met de beste dekking en snelheid. We vergelijken hieronder het aanbod van Orange.

Orange mobiel abonnement Spanje

9 out of 10
€15
logo orange

Orange is een van de grootste providers in Spanje en biedt mobiele abonnementen aan vanaf €15 per maand, inclusief onbeperkt bellen in de EU en 100 GB data per maand.

Netwerk
9.5 out of 10
Een van de beste mobiele netwerken in Spanje voor snelheid en dekking.
Applicatie
8.5 out of 10
Een handige applicatie waarbij je gemakkelijk je verbruik en kosten kunt opvolgen.
Prijs-kwaliteit
9 out of 10
Een aantrekkelijke prijs voor abonnementen met veel GB's, extra's en altijd onbeperkt bellen.

Voordelen:

Altijd onbeperkt bellen

Roaming in de EU, Gibraltar, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein

Beste internetsnelheid met Orange 5G+

Om een Spaans telefoonnummer bij Orange aan te vragen, klik je hierboven op de groene knop ‘”Enkel mobiel abonnement Orange“, selecteer het gewenste contract en ga verder door te klikken op “Lo quiero“. Hier kun je vervolgens een nieuw nummer aanvragen door de optie “Quiero un número nuevo” te selecteren.

NIE-nummer benodigd voor aanvragen telefoonnummer Spanje

Voor het afsluiten van een mobiel abonnement in Spanje heb je een NIE-nummer nodig. Dit nummer, dat vergelijkbaar is met een burgerservicenummer, is een vereiste voor het afsluiten van allerlei abonnementen en contracten. Als je kiest voor een prepaid kaart, heb je geen NIE-nummer nodig. In veel gevallen is dit echter wel duurder en je zult er uiteraard ook rekening mee moeten houden dat je de kaart regelmatig moet opwaarderen.

Nog niet in het bezit van een NIE? Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van een NIE-nummer.

Bankrekening voor aanvraag telefoonnummer Spanje

Indien je een abonnement wenst af te sluiten heb je ook een Spaans rekeningnummer nodig. Het hebben van een Spaans rekeningnummer kan, naast het aanvragen van een telefoonnummer, ook handig zijn voor andere zaken. Zo kun je gratis geld opnemen bij je eigen bank en betalen veel werkgevers liever enkel naar Spaanse bankrekeningen.

Waarom een Spaans telefoonnummer aanvragen?

Als je een langere tijd in Spanje verblijft of naar Spanje gaat emigreren is het in veel gevallen aantrekkelijker om een Spaans telefoonnummer aan te vragen. Bij het behouden van een Nederlands of Belgisch telefoonnummer kan je tegen hoge, extra kosten aanlopen.

De meeste abonnementen stellen dat je niet meer internet (mobiele data) mag gebruiken in het buitenland dan je doet in je eigen land. Zodra je in Spanje dus gemiddeld meer mobiele data gebruikt dan je deed in Nederland of België, kan je provider extra kosten gaan aanrekenen.

Daarnaast zijn mobiele abonnementen in Spanje over het algemeen een stuk goedkoper dan in Nederland en België.

Hoeveel cijfers heeft een Spaans mobiel nummer?

Een Spaans telefoonnummer bestaat altijd uit 9 cijfers. De landcode van Spanje is +34.

Samenstelling Spaans telefoonnummer

Per regio is er een apart voorvoegsel voor vaste telefoonnummers. Alle provinciale nummers in Spanje zijn hieronder weergegeven.

  • Andalusië: Almería: 950 / Cádiz: 956 / Córdoba: 957 / Granada: 958 / Huelva: 959 / Jaén: 953 / Málaga: 95 / Sevilla: 95
  • Aragón: Huesca: 974 / Teruel: 978 / Zaragoza: 976
  • Asturië: 98
  • Balearen: 971
  • Baskenland: Álava (Araba): 945 / Guipúzcoa (Gipuzkoa): 943 / Vizcaya (Bizkaia): 94
  • Canarische Eilanden: Las Palmas: 928 / Santa Cruz de Tenerife: 922
  • Cantabrië: 942
  • Castilla y León: Ávila: 920 / Burgos: 947 / León: 987 / Palencia: 979 / Salamanca: 923 / Segovia: 921 / Soria: 975 / Valladolid: 983 / Zamora: 980
  • Castilla-La Mancha: Albacete: 967 / Ciudad Real: 926 7 Cuenca: 969 7 Guadalajara: 949 7 Toledo: 925
  • Catalonië: Barcelona: 93 / Tarragona 977 / Lleida 973 / Girona 972
  • Ceuta: 956
  • Comunidad de Madrid: 91
  • Comunidad Valenciana: 96
  • Extremadura: Badajoz: 924 / Cáceres: 925
  • Galicië: A Coruña: 981 / Lugo: 982 / Ourense: 988 / Pontevedra: 986
  • La Rioja: 941
  • Melilla: 95
  • Murcia: 968
  • Navarra: 948

Hoe eigen telefoonnummer behouden?

Woon je tijdelijk in Spanje? Dan kan het fijn zijn om je oude telefoonnummer te behouden. De meeste providers bieden de mogelijkheid om je abonnement om te zetten naar een prepaid abonnement met hetzelfde telefoonnummer. Op deze manier gaat je oude nummer niet verloren en kan je gebruik blijven maken van het nummer indien je een telefoon die twee sim kaarten ondersteunt.

Let op dat een prepaid telefoonnummer gebruikt moet worden om actief te blijven. Informeer bij je provider over de mogelijkheden, voorwaarden en kosten over het gebruik van een prepaid nummer in Spanje.

Naar Spanje emigreren? Bekijk alle informatie over wonen in Spanje.

Geactualiseerd op: 11 februari 2024

Lees meer over wonen in Spanje


Scroll naar boven