Spaanse autoverzekering afsluiten: aanbieders en prijzen

In Spanje is het, net zoals in Nederland en België, voor alle autobezitters verplicht om een verzekering af te sluiten. Op deze pagina vind je alle informatie over het vinden en afsluiten van een Spaanse autoverzekering.

Verplichte dekking Spaanse autoverzekering

In Spanje is het wettelijk verplicht om je auto WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Een WA autoverzekering is een basisverzekering en de goedkoopste optie. Je verzekert jezelf enkel tegen schade die je toebrengt aan derden. Schade aan je eigen auto valt niet binnen de dekking van dit type verzekering.

Daarnaast kun je ook kiezen uit WA plus verzekeringen (Standaard WA verzekering met aanvullende dekkingen) en een all risk verzekering.

Bij een all risk Spaanse autoverzekering kan het zijn dat er een eigen risico wordt gehanteerd. Hierdoor kan de premie iets lager uitvallen. Het eigen risico bedraagt in de meeste gevallen ongeveer €300, maar kan oplopen tot wel €5.000.

Wanneer auto in Spanje verzekeren?

Als je een nieuwe auto in Spanje hebt gekocht, dien je deze te verzekeren voordat je er mee gaat rijden. In de Civiele Veiligheidswet staat duidelijk aangegeven dat alle rijtuigen die deelnemen aan het verkeer verzekerd moeten zijn. Om een Spaanse autoverzekering af te sluiten heb je twee mogelijkheden:

  1. Een nieuwe autoverzekering afsluiten: een nieuwe verzekering afsluiten die het beste bij je wensen en auto past.
  2. Oude autoverzekering overzetten: als je al een autoverzekering hebt, kun je deze overzetten naar je nieuwe auto. Het is aan te raden om in dit geval nog steeds aan te raden om verzekeraars te vergelijken, aangezien de premies verschillen per merk en model.

Online Spaans leren?

Krijg online Spaanse les van een docent in groep of één op één (vanaf €6,50 per les).

– Live les van 60 minuten – 24/7 beschikbaar via Zoom – Docenten altijd Spaans op moedertaalniveau

Les aanvragen

Aanbieders autoverzekeringen Spanje

In Spanje zijn er ruim dertig verzekeraars actief waar je een autoverzekering kunt afsluiten. Deze verzekeraars verschillen vooral in prijs, maar ook in de algemene voorwaarden en de inbegrepen dekkingen en/of mogelijke dekkingen.

Enkele aanbieders van autoverzekeringen in Spanje zijn:

  • Aegon
  • Agrupació
  • Allianz
  • AXA
  • Caser
  • DKV
  • Mapfre
  • Ocaso
  • Nationale Nederlanden
  • VidaCaixa

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je een aantal documenten nodig, waaronder de autopapieren, een geldig rij- en identiteitsbewijs en een NIE-nummer.

Geactualiseerd op: 2 mei 2024


Scroll naar boven