Werken in klantenservice in Spanje

Altijd al willen wonen en werken in Spanje? In Spanje zijn er genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld in de klantenservice te werken. Op deze pagina vind je alle informatie over werken in de klantenservice in Spanje.

Waar werken in klantenservice in Spanje?

Werken in Spanje kan in verschillende soorten bedrijven en afdelingen. De klantenservice is er hier een van. Er zijn meerdere Nederlandse en internationale bedrijven die op zoek zijn naar Nederlandstalige medewerkers voor hun klantenservice afdeling.

Deze vacatures zijn vooral te vinden in de grote steden, zoals Barcelona en Madrid, en aan de Mediterraanse kust (bijv. Valencia, Málaga en Alicante). Ook zijn er meerdere bedrijven die de mogelijkheid bieden om thuis te werken vanuit Spanje.

De meeste bedrijven besteden hun klantenservice in Spanje uit aan gespecialiseerde bedrijven. Enkele voorbeelden van bedrijven die actief zijn in Spanje en op zoek zijn naar Nederlanders zijn: Webhelp, Teleperformance, Yource.

Online Spaans leren?

Krijg online Spaanse les van een docent in groep of één op één (vanaf €6,50 per les).

– Live les van 60 minuten – 24/7 beschikbaar via Zoom – Docenten altijd Spaans op moedertaalniveau

Les aanvragen

Benodigde documenten en ervaring

Over het algemeen wordt er bij de meeste bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers voor de klantenservice in Spanje geen specifieke ervaring gevraagd. Het komt uiteraard wel van pas als je goed Engels spreekt en in ieder geval een basisniveau Spaans hebt.

Als je gaat werken in Spanje zal je een NIE-nummer (Número de Identidad de Extranjero) moeten aanvragen. Dit nummer heb je onder andere nodig voor het betalen van belasting en het aanvragen van een telefoonnummer, bankrekening, etc.

Verder zal je je ook officieel moeten inschrijven in Spanje als je er langer dan acht maanden verblijft middels een empadronamiento. Als je bent ingeschreven, zal je je Nederlandse verzekeringen moeten opzeggen en eventueel een nieuwe verzekering in Spanje moeten afsluiten.

Langere tijd in Spanje verblijven? Bekijk alle informatie over wonen in Spanje.

Redenen grote aanbod banen klantenservice in Spanje

Het is soms opvallend hoeveel bedrijven banen aanbieden voor Nederlandstaligen in Spanje of andere Zuid-Europese landen. De reden hiervoor is wellicht voor de hand liggend; de lonen in Spanje liggen een stuk lager dan in Nederland. Het is daarom een stuk goedkoper om een callcenter vanuit Spanje te opereren. Hoewel de lonen voor Nederlandse begrippen een stuk lager liggen, zijn de salarissen voor Nederlandstalige werknemers in Spanje over het algemeen hoger dan die voor vergelijkbare posities in Spaanse callcenters.

Daarnaast hebben bedrijven moeite met het vinden van medewerkers voor de klantenservice en zijn er veel Nederlanders die dit werk graag (tijdelijk) willen doen in Spanje.

Zo is het openen van een klantenservice callcenter in Spanje een win-win voor beide partijen. Het bedrijf heeft lagere kosten en de medewerkers kunnen genieten van het Spaanse weer, cultuur en eten.

Geactualiseerd op: 16 januari 2024


Scroll naar boven