Metro Madrid: alles over het metrostelsel van Madrid

Madrid heeft een van de langste metrostelsels ter wereld en verbindt de hele stad met elkaar. Op deze pagina vind je alle informatie over metro Madrid.

Het metrostelsel van Madrid

De metro Madrid is verreweg de snelst en meest efficiënte manier om je door Madrid te verplaatsen. Het is een van de grootste metronetwerken ter wereld en verbindt de hele stad Madrid en een groot deel van de buitenwijken met elkaar.

Het metronetwerk van Madrid heeft meer dan 300 stations, met twaalf verschillende metrolijnen, drie Metro ligero-tramlijnen en een speciale Ramal-lijn die de stations Ópera en Principe Pío met elkaar verbindt.

Openingstijden metro Madrid

De metro van Madrid is elke dag geopend van 6:00 tot 1:30 uur. De treinen vertrekken in de ochtendspits ongeveer elke twee minuten, gedurende de dag tussen de drie en zes minuten en om de 15 minuten na middernacht. In het weekend is de metro van Madrid altijd geopend, maar rijden er minder treinen.

Let op, het station Pitis en de stations tussen Puerta de Arganda en Arganda del Rey hebben andere openingstijden dan de rest van het netwerk.

In het geval dat er een lijn wordt gesloten voor onderhoud of andere werkzaamheden, zijn er in de meeste gevallen gratis busdiensten beschikbaar die de lijn vervangen.

Hoeveel kost de metro Madrid?

De metro van Madrid is een van de gemakkelijkste, maar ook een van de voordeligste manieren om je door de stad te begeven. In het overzicht hieronder zijn de prijzen voor de metro van Madrid weergegeven.

Enkel ticket:

  • Metrokaartje (Metro Zone A en ML1) €1,50 – €2
  • Metrocombinatie (voor reizen buiten de zone) €3

10-rittenkaart:

  • Metro Zone A, EMT (bus) en ML1-ticket €12,20
  • Metrocombinatie (voor reizen buiten de zone) €18,30

Tickets naar/van de luchthaven:

  • Enkeltje + Extra Luchthaventoeslag €4,50 – €5 (afhankelijk van aantal stations)
  • Extra luchthaventoeslag €3

Let op dat je een ov-kaart moet kopen om gebruik te maken van de metro. Deze kaart kost €2,50 en kan door meerdere personen worden gebruikt.

Abonnementen metro van Madrid

Indien je een langere tijd in Madrid verblijft, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een abonnement. Met een persoonlijke vervoerskaart, kun je bij alle servicebalies een abonnement opladen. De volgende abonnementen kunnen op een persoonlijke metrokaart worden geladen:

  • Abonnement voor 30 dagen.
  • Jaarabonnement.
  • Single Ticket geldig op Metro, TFM, Metro Ligero 1 en Metro Ligero Oeste.
  • Ticket voor 10 ritten geldig op Metro, TFM, Metro Ligero 1, Metro Ligero Oeste en stads- en streekbussen.
  • Luchthaventoeslag vereist om de Aeropuerto T1-T2-T3- of Aeropuerto T4-stations te betreden of te verlaten wanneer u reist met een enkele of 10-rittenkaart.

Het aanvragen van een persoonlijke metrokaart in Madrid kan bij één van de kantoren, zoals Sol of Moncloa, of via de website van de metro Madrid. Vervolgens zal je de kaart binnen ongeveer een week thuis ontvangen.

Kaart metrostelsel Madrid

De metro van Madrid is een van de grootste metronetwerken van Europa en staat op de veertiende plek wereldwijd. Het gehele netwerk heeft een lengte van 324 kilometer. Hieronder is de kaart van het gehele metronetwerk in PDF te downloaden.

Vervoer metro Madrid naar luchthaven

Een gemakkelijke manier om van het centrum naar de luchthaven van Madrid te reizen is met de metro. Het vliegveld heeft twee metrostations: Aeropuerto T1-T2-T3 en Aeropuerto T4. De roze lijn 8 verbindt de metrohaltes met het centrum naar het station “Nuevos Ministerios”. Vervolgens kun je op dit station overstappen op andere lijnen richting het centrum.

Een kaartje van naar de luchthaven van Madrid kost €5 (inclusief €3 vliegveldtoeslag) en duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de locatie.

Het is uiteraard ook mogelijk om naar de luchthaven te gaan met een taxi. Hiervoor ben je een standaardtarief van €30 kwijt. Bekijk onze pagina over taxi Madrid voor meer informatie.

Geactualiseerd op: 7 oktober 2023

Lees meer over Madrid


Scroll naar boven